Krónika

Véd a rák ellen és segít a cukorbetegségben

A szőlő egészségügyi előnyei

A szőlő több mint finom. Alapvető tápanyagokban és antioxidánsokban gazdag. Íme, hogy a szőlő beiktatása az étrendjébe milyen előnyökkel járhat az egészségére – írta meg a pravda.ru.

Véd a rák ellen és segít a cukorbetegségben
A szőlő az egyik legegészségesebb gyümölcs, a napi étrendbe illesztése jótékony hatást gyakorol a szervezetre (képünk illusztráció)
Fotó: Northfoto

Erősíti az immunrendszert
A szőlő gazdag C-vitaminban, ami támogatja az immunrendszert. A C-vitamin segít a bakteriális és vírusos fertőzések, köztük az élesztőgomba-fertőzések leküzdésében.

Antioxidánsok
A szőlő antioxidánsokat tartalmaz, amelyek felveszik a harcot a szabad gyökökkel, amelyek károsíthatják a sejteket és elősegíthetik a rák kialakulását. A szőlő antioxidánsa, a rezveratrol védelmet nyújthat a rák ellen azáltal, hogy csökkenti a gyulladást és gátolja a rákos sejtek növekedését.

Más antioxidánsok, például a katechinek, a kvercetin és az antociánok tovább fokozzák ezt a védőhatást.

A szív egészsége
A resveratrol nemcsak a rákot előzi meg, hanem a szívbetegségek ellen is védelmet nyújt.

Koleszterinszint-szabályozás
A szőlő rostban gazdag, így jó választás a magas koleszterinszint csökkentésére.

Cukorbetegség-szabályozás
A szőlőnek alacsony a glikémiás indexe, ami azt jelenti, hogy nem emeli meg a vércukorszintet.

A szőlőben található tápanyagok növelhetik az inzulinérzékenységet és a glükóz hasznosulását.

Kapcsolódó írásaink