Krónika

Esős, szeles időjárás lesz hétfőn

Erősen felhős vagy borult idő várható, de lehetnek átmeneti szakadozások, vékonyodások a felhőtakaróban, nagyobb eséllyel a Dunától keletre

Többfelé, több hullámban várható időszakos eső, zápor, tartósabb és nagyobb mennyiségű csapadék a Nyugat-, Északnyugat-Dunántúlon valószínű.

Esős, szeles időjárás lesz hétfőn
Esős, szeles idő lesz március 11-én (képünk illusztráció)
Fotó: MH/Török Péter

Az általában délkeleti irányú szelet élénk, a Dél-Alföldön erős, egy-egy helyen viharos széllökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 13 és 18 fok között valószínű, ennél néhány fokkal hidegebb idő a tartósabban csapadékos nyugaton, melegebb az átmenetileg kevésbé felhős keleti vidékeken lehet. Késő este 6 és 13 fok közötti értéket mérhetünk.

A térségünket megközelítő, majd elérő hullámzó frontálzóna miatt mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához.

Kapcsolódó írásaink