Krónika

Két és fél millió forint adományt kapott a Regőczi Alapítvány

Tízezer kanadai dollár (mintegy 2,5 millió forint) adományban részesült a koronavírus-járvány miatt árván maradt gyermekeket segítő Regőczi Alapítvány a torontói magyarságtól.

Két és fél millió forint adományt kapott a Regőczi Alapítvány
Áder János köztársasági elnök, a Regőczi István Alapítvány alapítója, valamint felesége, Herczegh Anita és Ürge-Vorsatz Diána magyar fizikus, klímakutató, az alapítvány kurátorai (b-j)
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Az adományt Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, a Regőczi Alapítvány kuratóriumi elnöke vette át szerdán Balla Sándortól, a Kanadai Magyar Vállalkozók Szövetségének elnökétől Budapesten, a Sándor-palotában.

Nagy szükség van a segítségnyújtásra, adományokra, hiszen az alapítvány hosszú távon, a gyerekek felnőtté, nagykorúvá válásáig tervezi a családok támogatását - mondta el Herczegh Anita az eseményen.

Hozzátette: igazságosan szeretnék elosztani a támogatásokat, így a háromtagú kuratórium fölméri a családok anyagi helyzetét, rászorultságát. Tavaly egyszeri alkalommal nagyobb összegű gyorssegélyt adtak a családoknak, valamint karácsonyi ajándékot, idén pedig havi rendszerességgel támogatják az érintetteket.  

Eddig sokszáz millió forint adomány gyűlt össze, az alapítványt határon innen és túl is támogatják. Az alapítvány létrejöttétől máig az árvák száma nagyjából megduplázódott, tehát immár kétszer akkora a feladat, mint amire vállalkoztak - mutatott rá az alapítvány kuratóriumi elnöke.

Herczegh Anita elmondta: egyes nagy cégek vállalták, hogy 3-4 éven át több tíz- vagy több százmillióval támogatják az alapítványt, mások havi rendszerességgel utalnak kisebb összegeket. De tárgyi felajánlásokat, táborozási, kulturális programokat, sportolási lehetőségeket is ajánlottak fel.

A torontói magyarság és a nagyobb szervezetek, mint a Kanadai Magyar Vállalkozók Szövetsége és a Torontói Főkonzulátus szervezésében valósulhatott meg ennek a karitatív célnak a támogatása - mondta el Balla Sándor, a Kanadai Magyar Vállalkozók Szövetségének elnöke.

Kiemelte: fontos, hogy a koronavírus-járvány miatt árván maradt gyerekek érezzék a társadalom figyelmét, odafigyelését, s bár a támogatást személyesen nem tudják átadni nekik, ehhez nyújt segítséget az alapítvány.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom