Krónika

Elhagyhatta Németországot az Eb-meccs után letartóztatott magyar szurkoló

Pénteken szabadlábra került és elhagyhatta Németországot az a magyar futballszurkoló, akit öt héttel ezelőtt, a német-magyar Európa-bajnoki labdarúgó mérkőzés után tartóztattak le Münchenben - közölte a külgazdasági és külügyminiszter pénteken.

Elhagyhatta Németországot az Eb-meccs után letartóztatott magyar szurkoló
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Szijjártó Péter a Facebook-oldalára feltöltött videóban felidézte: több mint egy hónapja „emlékezetes és ominózus” mérkőzésen a magyar válogatott bravúros teljesítménnyel döntetlent játszott Németországgal.  „Nekünk az elmúlt öt hétben is volt még munkánk bőven a következményekkel” - hangoztatta a magyar diplomácia vezetője, akinek a megfogalmazása szerint több magyar állampolgár is a német rendvédelmi szervek „idézőjeles vendégszeretetét élvezhette” a mérkőzés után.

Egy magyar állampolgárt le is tartóztattak - emlékeztetett Szijjártó Péter, aki jó hírnek nevezte, hogy pénteken ez a szurkoló is szabadlábra került, elhagyhatta Németországot, „és hazajöhet, hogy ügyének további folytatását már itthonról követhesse figyelemmel”.
 

Kapcsolódó írásaink

A keleti nyitás politikája bevált

ĀSzijjártó: Magyarország sokat profitált a türk országokkal folytatott gazdasági együttműködésből - A külügyminiszter a magyar-török sportügyi együttműködést méltatta

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom