Gazdaság

Szijjártó Péter szerint a baloldal ismét a magyarok ellen dolgozik

Szijjártó Péter szerint a baloldal szándékosan, idegen érdekek kiszolgálójaként akarja ellehetetleníteni a debreceni akkumulátorgyár megépítését.

Szijjártó Péter szerint a baloldal ismét a magyarok ellen dolgozik
A külgazdasági és külügyminiszter külföldi beavatkozást feltételez a tüntetések mögött
Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

Külföldi beavatkozást feltételez Szijjártó Péter a mögött, hogy tüntetések kezdődtek a Debrecenbe tervezett akkumulátorgyár miatt. A külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalán közzétett interjúban arra figyelmeztetett, hogy az érintett vállalat Németországban nemrég nyitotta meg üzemét, és nemhogy környezetvédelmi kifogások nem voltak ellene, de a türingiai kormány zöldpárti környezetvédelmi minisztere és a fél kabinet is „ott ünnepeltette magát a gyár felavatásán”.

– Azt megszoktuk, hogy a magyar baloldal tönkreteszi a gazdaságot, amikor hatalmon van. Megszoktuk, hogy a munkanélküliség az egekben van, amikor ők hivatalban vannak. Most is azért küzdenek, hogy ezek a munkahelyek ne Magyarországon, hanem például Németországban jöjjenek létre. Merthogy a nagy kínai akkumulátorgyártó vállalatok elsősorban a német autógyárakat szolgálják ki. A német autógyárak egy jelentős része meg már itt van Magyarországon. Ez nyilván nem esik egybe a német nemzetgazdasági érdekekkel – fogalmazott a tárcavezető arra vonatkozóan, hogy az ellenzék milyen idegen érdeket szolgálhat ki, illetve hogy kinek és miért állhat érdekében „megfúrni” a beruházást.

A tárcavezető kitért ugyanakkor arra is, hogy megértéssel kell lenni a helyiekkel szemben, egyúttal győriként felidézte, hogy sokan ellenezték az Audi-gyár építését, utóbb viszont már mindenki büszke arra, hogy a világ egyik legnagyobb konszernje jelen van a városukban. Hozzátette: Magyarország a világon a harmadik legnagyobb akkumulátorgyártó kapacitással bíró ország, és eddig egyszer sem merültek fel azok az aggályok, amelyeket a debreceni fejlesztés ellenzői megfogalmaztak.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink