Gazdaság

Szijjártó a paksi atomerőműről egyeztet Szocsiban

A paksi atomerőmű bővítése egyszerre nemzetstratégiai és nemzetbiztonsági érdeke Magyarországnak. Nem véletlen, hogy csak egy hétnek kellett eltelnie és ma ismét tárgyalóasztalhoz ülünk Alekszej Lihacsovval és a Roszatom vezetőségével – írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán hétfőn.

Szijjártó a paksi atomerőműről egyeztet Szocsiban
Szijjártó Péter Szocsiban
Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

Szijjártó Péter emlékeztetett: múlt hét hétfőn Szamarkandban pontosan áttekintették a szükséges lépéseket rövid és hosszú távon annak érdekében, hogy az évtized végére már számolhassunk két új paksi blokkal is. Ami a rövid távot illeti, Szocsiban az Atomexpo rögtön lehetőséget biztosít a számvetésre és az újabb feladatokra.

A miniszter egy korábbi, hétfő hajnali Facebook-bejegyzésében felhívta a figyelmet arra, hogy az Atomexpo a nukleáris ipar egyik legfontosabb találkozója. A globális energiaválság miatt soha nem tapasztalt jelentősége van annak, hogy egy ország maga meg tudja termelni a számára szükséges mennyiségű energiát. A paksi atomerőmű kulcsszerepet játszik az energiabiztonságunk szempontjából – hangsúlyozta a miniszter.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink