Gazdaság

Kitüntették a Suzuki cégvezetőjét

A Magyar Érdemrend nagykeresztje polgári tagozata kitüntetést adta át Szuzuki Oszamunak, a Suzuki Motor Corporation elnökének Novák Katalin köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök a Sándor-palotában szerdán. A kormányfő ezt követően díszvacsorán látta vendégül a cégvezetőt a Karmelita kolostorban - tudatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Kitüntették a Suzuki cégvezetőjét
Novák Katalin köztársasági elnök (j) és Orbán Viktor miniszterelnök (b) a Magyar Érdemrend nagykeresztje polgári tagozata kitüntetést adja át Szuzuki Oszamunak, a Suzuki Motor Corporation elnökének a Sándor-palotában
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Ben

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a kitüntetettet méltató beszédében elmondta: Szuzuki Oszamu hazánk nagy barátja, erős szövetségesünk a Magyarország és Japán közötti gazdasági együttműködés folyamatos fejlesztésében, aki munkája során a magyarok jó hírnevét viszi az egész világon.

A Suzuki akkor döntött magyarországi beruházásáról, amikor egy ilyen döntéshez rendkívüli bátorság és nagyon sok megelőlegzett bizalom volt szükséges; mindez a kommunista diktatúrából menekülő Magyarország számára felbecsülhetetlen értéket jelentett - mondta Szijjártó Péter.

 Hozzátette: a Suzukinak elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy hazánk mára az európai autóipar egyik éllovasa lett, és az Esztergomban évről évre növekvő termelési számok hozzájárultak ahhoz, hogy Magyarország immár a világon a 16. legtöbb autót exportálja egy évben.

Szuzuki Oszamu budapesti látogatását Orbán Viktor a közösségi médiában is üdvözölte:

Orbán Viktor köszöntötte Szuzuki Oszamut
Orbán Viktor köszöntötte Szuzuki Oszamut
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Kapcsolódó írásaink