Gazdaság

Fontos szerepet kaphat a távmunka a járvány elleni védekezésben

A távmunka  alkalmazása is segíti a járvány megfékezését, ezért arra kérjük a cégeket, hogy tegyék lehetővé munkatársaik számára az otthoni munkavégzést - mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese.

Fontos szerepet kaphat a távmunka a járvány elleni védekezésben
Minél kevesebb a találkozás, annál nehezebben tud terjedni a járvány, ezért nagyon fontos, hogy aki csak teheti, otthonról dolgozzon
Fotó: MH/Katona László

„Arra kérjük a munkáltatókat, hogy minél több kollégájuk számára biztosítsák az otthoni munkavégzés lehetőségét” - jelentette ki Schanda Tamás. Minél kevesebb a találkozás, annál nehezebben tud terjedni a járvány, ezért nagyon fontos, hogy aki csak teheti, otthonról dolgozzon.

„A home office nemcsak a járvány lassítása miatt fontos, de sok családban így az óvodás, iskolás gyerekeket sem kell másra bízni, velük maradhatnak a szülők” - tette hozzá a miniszterhelyettes. Schanda Tamás emlékeztetett: ahhoz, hogy nyitni tudjunk, most zárnunk kell. „Mindenkire szükség van a járvány elleni küzdelemben. Kérjük, hogy tartsák be a szabályokat, mert csak így, együtt sikerülhet” - mondta a miniszterhelyettes.

Kapcsolódó írásaink