Gazdaság

Autóipari központ maradhat hazánk

Szijjártó Péter: Hazánk robusztus beruházásösztönző programjával válaszolt a válságra

Magyarországon immáron húsz éve jelen levő német autóipari vállalat döntött újabb beruházásról, ezúttal Veszprémben fejlesztenek kormányzati támogatással.

Autóipari központ maradhat hazánk
Magyarország az új gazdasági korszak egyik nyertese – mondta a miniszter
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Mérnöki fejlesztő központot hoz létre Veszprémben a ThyssenKrupp magyarországi központja 2,2 milliárd forintból. A beruházáshoz a magyar kormány 770 millió forint vissza nem térítendő támogatást ad – jelentette be tegnap a Magyarországon már húsz éve jelen lévő német autóipari vállalat újabb beruházását Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A miniszter a távirati iroda beszámolója szerint kiemelte: a beruházás hozzájárul ahhoz, hogy hazánk fenntartsa az európai autóiparban játszott vezető szerepét, s továbbra is Európa autóipari fellegvára maradjon. A járvány hatására a vállalatok minél hatékonyabb helyszíneket keresnek fejlesztéseik­hez, amely igényre Magyarország minden idők legrobusztusabb beruházásösztönző programjával válaszolt – mutatott rá, utalva arra, hogy tavaly rekordszámú, 1434 beruházás valósult meg az országban. A tárcavezető megjegyezte, hogy a világban új gazdasági korszak kezdődik, Magyarország pedig ennek egyik nyertese – nem utolsó sorban a magyar–német kapcsolatoknak köszönhetően. A Magyarországon működő német világvállalatok folyamatosan bővítik kapacitásaikat, új beruházásokat hoznak az országba, aminek köszönhetően mára már háromszázezer embernek adnak munkát – tette hozzá.

Ovádi Péter miniszteri biztos megjegyezte, hogy az egészségügyi és gazdasági világválság ellenére a mikro-, kis- és nagyvállalatok nemcsak megtartották a munkahelyeket Veszprémben, hanem fejlesztenek is. A térségben sorra valósulnak meg többmilliárdos beruházások: még csak január van, de idén a ThyssenKrupp bejelentése már a második ilyen jellegű – közölte. Marc de Bastos Eckstein, a ThyssenKrupp Components Technology Hungary ügyvezetője a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a fejlesztés eredményeképpen nyolcvan jól képzett fejlesztőmérnök felvételét tervezik.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom