Gasztro

Nincs ráírva a csomagolásra: Ez a trükk még jobbá teszi a fagyasztott pizzát

Pedig sokkal jobb lesz tőle a végeredmény

Mindegy, hogy munka után, egy hosszú éjszaka végén vagy csak két program között: ha gyors megoldásra van szükség, sokan a mélyhűtött pizzához nyúlnak. Nem kell hozzá sok idő, sem nagy rendetlenség a konyhában – néhány perc alatt kész.

Nincs ráírva a csomagolásra: Ez a trükk még jobbá teszi a fagyasztott pizzát
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/Lorenzo Di Cola

A legtöbben követik a csomagoláson szereplő egyszerű utasítást: előmelegített sütő, a pizzát fagyosan betesszük, 12–15 perc sütés – és már lehet is enni.

Az interneten azonban egy meglepően egyszerű trükk terjed, amivel a mirelit pizza állítólag sokkal ízletesebb lesz, írta a Fitforfun.

A pizza titka: teljesen olvassza ki, mielőtt megsüti

A tipp többek között a Redditen is terjed. Lényege: a fagyasztott pizzát ne közvetlenül a mélyhűtőből tegye a sütőbe, hanem előtte olvassza ki teljesen. Az így készült pizzának ropogósabb lesz a széle, frissebbnek hat az íze, és a feltét sem fog megégni.

Fontos! Ügyeljen arra, hogy a kiolvasztott pizza ne álljon túl sokáig szobahőmérsékleten. Ha csak órákkal később vagy másnap sütné meg, inkább tegye vissza a mélyhűtőbe.

Ha ez működik, miért nem írják rá a csomagra?

A csomagoláson szereplő elkészítési módok általában szabványosítottak. Ez azt jelenti, hogy a gyártók azt szeretnék, ha otthon is pontosan úgy készítenéd el a pizzát, ahogy azt ők a laborjukban tesztelték – vagyis fagyott állapotban. Így biztosítják az egységes eredményt, és elkerülhetők a vásárlói panaszok.

Ez az oka annak is, hogy a legtöbb csomagolás előmelegített sütőt ír elő – holott ez sok esetben nem is lenne feltétlenül szükséges.

Ha a pizzát kiolvasztva süti, a sütési idő néhány perccel rövidebb lesz. Éppen ezért érdemes sütés közben figyelni, hogy ne égjen meg.

Kapcsolódó írásaink