Gasztro
Ez a tíz gyümölcs és zöldség belülről hidratálja a testet
Segítenek elkerülni a kiszáradást, és vitaminokkal, ásványi anyagokkal is ellátják a szervezetet

Jonathan Purtell táplálkozási szakértő megosztja, hogy mely ételek nemcsak segítenek elkerülni a kiszáradást, hanem vitaminokkal, ásványi anyagokkal és rostokkal is ellátják a szervezetet.
Top 10 hidratáló zöldség és gyümölcs
Uborka (96% víz) – gazdag K-vitaminban, káliumban és antioxidánsokban.
Paradicsom (94%) – likopint, magnéziumot, valamint A- és C-vitamint tartalmaz.
Görögdinnye (92%) – likopint és citrullint tartalmaz, amelyek javítják a vérkeringést.
Eper (92%) – alacsony glikémiás indexű és magas C-vitamin-tartalmú.
Grépfruit (90%) C-vitamin forrás, de kölcsönhatásba léphet gyógyszerekkel.
Sárgadinnye (90%) – béta-karotinban és rostban gazdag.
Őszibarack (88%) – A- és C-vitamint, valamint káliumot tartalmaz.
Áfonya (87%) – segít megelőzni a húgyúti fertőzéseket.
Ananász (87%) – bromelaint tartalmaz, amely segíti az emésztést.
Málna (87%) – antioxidánsokban és C-vitaminban gazdag.
Ezek a termékek nemcsak a folyadékveszteséget pótolják, hanem elektrolitokkal és tápanyagokkal is ellátják a szervezetet, ami különösen fontos a meleg időben – írja a Sports.kz a Championat.com-ra hivatkozva.