Gasztro

A szakember megnevezte a majonéz alternatíváját

Egészségesebb és ízletesebb

A tejföl vagy a fűszerekkel ízesített natúr joghurt hasznos alternatívája lesz a majonéznek – mondta Olga Chirkova terapeuta a NEWS.ru-nak.

A szakember megnevezte a majonéz alternatíváját
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

A szakember megjegyezte, hogy a majonéz nem a legsikeresebb szósz az ételekhez. Népszerűségét az olcsóságának tulajdonította. A terapeuta szerint a majonéz gyakran sok káros adalékanyagot tartalmaz.

A majonéz nem tekinthető a nemes szószokkal egyenrangúnak. Nem a legsikeresebb mártás, amely az olcsósága miatt vált népszerűvé. Nagyon kalóriadús, gyakran sok adalékanyagot – tartósítószereket, emulgeálószereket, ízfokozókat és így tovább – tartalmaz. Helyette jobb, ha tejfölt vagy természetes joghurtot használunk természetes fűszerekkel” – magyarázta Chirkova.

Asiyat Khachirova táplálkozási szakértő korábban azt mondta, hogy fogyáskor nem szükséges kizárni a majonézt az étrendből. Pontosította, hogy ez a szósz valójában nem kalóriadúsabb, mint a növényi olaj: 100 gramm termékben körülbelül 850-900 kalória van. Mint az orvos kifejtette, a majonéz fő veszélye az állagában rejlik.

Kapcsolódó írásaink