Életmód

Hámozza meg a narancsot másodpercek alatt

Ezzel az egyszerű technikával

A narancs nemcsak jó ízű, hanem fontos vitaminforrás is. Egy egyszerű trükkel a gyümölcsök egy pillanat alatt meghámozhatók.

Hámozza meg a narancsot másodpercek alatt
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

A télnek a citrusfélék, például a narancs, a mandarin vagy a grapefruit egyszerűen részei. Értékes C-vitamint biztosítanak és erősítik az immunrendszert - pontosan arra, amire szükségünk van a hideg évszakban. Csak a hámlasztás lehet néha a türelem próbája. De egy egyszerű trükkel ez megváltoztatható.

Hogyan lehet meghámozni egy narancsot néhány másodperc alatt

Csak egy éles Konyhai kés és szilárd felület. Helyezzük el a narancsot, és először vágjuk le a két végét – körülbelül fél centimétert felül és alul.

A következő lépésben helyezze a kést fentről lefelé – lehetőleg két narancsdarab közé. Óvatosan vágja át a héjat anélkül, hogy túlságosan károsítaná a húst. A narancs ezután kinyitható, mint egy legyező. Az egyes darabok azonnal kéznél vannak - bosszantó hámlás vagy ragacsos ujjak nélkül.

Ez a trükk nemcsak időt, hanem sok ideget is megtakarít - különösen, ha egyszerre több gyümölcsöt szeretne készíteni. Ideális reggelire, uzsonnára az irodában vagy azoknak a gyerekeknek, akik egyébként nem szeretik maguk hámozni a narancsot.

Tipp: Ha különösen frissen szereti, a hámozott narancsot rövid időre hűtőbe teheti - ez fokozza az ízét. És ahelyett, hogy a héjakat kidobnánk, érdemes feltenni őket a radiátorra: Szárítva kellemes illatot árasztanak, vagy természetes szobaillatként használhatók.

Kapcsolódó írásaink