Életmód
Hogy hat a cukor az agyra?
A túlzott cukorfogyasztás károsítja az agyműködést

A szakember szerint még a jó minőségű alkoholos italok is gyulladást válthatnak ki az agyban. A zsíros és sült ételek, valamint a szénsavas ételek különösen negatív hatással vannak az agyra, valamint a szervezet egészére.
Emellett károsak a nitrátokat tartalmazó élelmiszerek, például a füstölt ételek és a hosszú eltarthatóságú termékek – jegyezte meg a szakértő.
Az ételek párolása, sütés és gőzölése pozitív hatással van az agyra. A gyümölcsök, zöldségek, diófélék, bogyós gyümölcsök, teljes kiőrlésű gabonafélék és vörös húsok fogyasztása is előnyös.
Pavlova hangsúlyozta a sima víz fontosságát a normális agyműködés fenntartásához. A jó minőségű tea és kávé fogyasztása is elfogadható – tette hozzá az orvos.
