Életmód
A kenyér káros hatásainak csökkentése
Egy tudós váratlanul egyszerű módszert fedezett fel

Képünk illusztráció
Fotó: AFP/DPA Picture-Alliance/DPA/Jens Kalaene
A szakértő szerint a kenyeret a legjobb fagyasztóban tárolni – ez segít minimalizálni a termékből származó lehetséges károkat. A fagyasztás lelassítja a keményítő lebomlását, így az ilyen kenyér elfogyasztása után a vércukorszint fokozatosan emelkedik. A hagyományos kenyér esetében azonban a vércukorszint hirtelen megugrik, ami növelheti a cukorbetegség kockázatát.
Az orvos megjegyezte, hogy a kenyeret kenyérpirítóban vagy mikrohullámú sütőben is ki lehet olvasztani – így megőrzi jótékony tulajdonságait.
Ginzburg hangsúlyozta, hogy a kenyér erősíti a csontokat, támogatja az agyműködést és értékes energiaforrásként szolgál.
