Életmód
Egyszerű ételek, amelyek támogatják a szem egészségét
Megelőzheti számos betegség kialakulását

A vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban gazdag étrend csökkenti a szembetegségek kockázatát és lassítja az életkorral összefüggő változásokat – jegyezte meg a szakértő.
Különösen fontosak az A-, C- és E-vitamint, omega-3 zsírsavakat, szelént és cinket tartalmazó élelmiszerek. A tök, a sárgarépa, a hal, a paprika, a tojás, a leveles zöldségek és a bogyós gyümölcsök szintén jótékony hatással vannak.
Ezenkívül a dióféléket, magvakat, teljes kiőrlésű gabonákat és citrusféléket is be kell vinni az étrendbe – ezek erősítik a kapilláris falakat és védik a szöveteket az oxidatív stressztől, írja az RT.
A szakértő szerint nincsenek olyan termékek, amelyek visszaadhatnák az elveszett látást, de a felsorolt összetevők rendszeres fogyasztása segít megőrizni a szem egészségét és megelőzni számos betegség kialakulását.