Életmód
Megcáfoltak egy mítoszt a kávéról
Mégsem árt

Az önkénteseknek kérdéseket tettek fel a koffeinfogyasztásukról, és MRI-vizsgálatokon estek át, hogy felmérjék a kulcsfontosságú agyi hálózatokat.
A résztvevők körülbelül 16%-a számolt be arról, hogy koffeintartalmú italokat fogyasztott az MRI-vizsgálatot megelőző 24 órában, és több mint 70%-uk azt mondta, hogy ezt hetente teszi. A kutatók azonban nem találtak összefüggést a koffeinfogyasztás és az agyi aktivitás változásai között.
Ezek az adatok segítenek majd pontosabban értelmezni a serdülők neuroképalkotó eredményeit. Ezért a kávé ebben a korban nem tűnik olyan tényezőnek, amely jelentősen befolyásolja az agyműködést.
Nemrégiben P. Alves táplálkozási szakértő emlékeztetett arra, hogy jobb az arabica kávét választani a magasabb tápanyagtartalma miatt, valamint a közepes pörkölésű kávét, amely megőrzi az antioxidánsokat.