Életmód
Ezeket az ételeket nem szabad műanyag edényekben tárolni
A műanyag edényeket szinte mindenki használja a konyhában

Gyakran előfordul, hogy az elkészített ételek kölcsönhatásba lépnek a műanyaggal, ami csak felgyorsítja azok romlását, és még káros vegyi anyagok kibocsátásához is vezethet, ha a tárolóedény olcsó anyagból készült, írja a Real Simple.
Biztonságosabb az üveg tárolóedényeket használni, mivel azok jobb alternatívát jelentenek, mint a műanyagok.
Mit nem szabad műanyag tárolóedényekben tartani?
Nyers hús és baromfi
A zárt műanyag tárolóedényben kedvező feltételek alakulnak ki a veszélyes baktériumok – az E. coli vagy a szalmonella – szaporodásához. Ilyen esetben a húst jobb azonnal megfőzni, vagy üvegedényt használni.
Kemény sajtok
A sajtokat nem szabad műanyag tartályban tárolni, mert abban megmarad a nedvesség, ami gyorsítja a penész kialakulását. A sajtot leginkább pergamenpapírban érdemes tárolni.
Alma, banán és paradicsom
Egyes gyümölcsök és zöldségek etilén gázt bocsátanak ki, amely felhalmozódik a műanyag tárolóedényekben, ezért gyorsabban romlanak. A banánt, almát és paradicsomot jobb csomagolás nélkül tárolni.
Fűszernövények és leveles zöldségek
A zöldségeket nem érdemes műanyagban tárolni, mert a nedvesség megreked benne, ezért a zöldségek elkezdenek hervadni és baktériumokkal borulnak. A fűszernövényeket jobb nyitott edényben, a zöldségeket pedig nedves törülközőben tárolni.
Meleg ételek
Meleg ételeket nem szabad műanyag edénybe áttenni, mert a kondenzvíz kedvező környezetet teremt a baktériumok számára. A kész ételeket jobb üvegedényben tárolni.