Életmód

Egy táplálkozási szakértő leleplezte a mítoszt az étkezés közbeni vízfogyasztásról

Tisztán szubjektív

Gyakori tévhit, hogy étkezés közben vizet inni rossz ötlet, mivel állítólag gyomor-bélrendszeri problémákat okoz. M. Aguirre táplálkozási szakértő azonban a Hola magazinnak adott interjúban megcáfolta ezt a gyakori tévhitet.

Egy táplálkozási szakértő leleplezte a mítoszt az étkezés közbeni vízfogyasztásról
Képünk illusztráció
Fotó: MH archív/Németh András Péter

A szakember szerint a víz nem hígítja a gyomornedvet. A gyomor önállóan szabályozza a termelését az étel mennyiségétől és összetételétől függően. Még ha valaki vizet iszik étellel, a szervezet azonnal beállítja a kiválasztását, biztosítva a normális emésztést – jegyezte meg a szakértő.

Az érzékeny gyomrú emberek számára azonban a víz kellemetlenséget okozhat, de ez tisztán szubjektív.

Az orvos azt is javasolta, hogy étkezés közben legfeljebb két pohár vizet igyunk, hogy elkerüljük a gyomor teltségérzetét.

Kapcsolódó írásaink