Életmód
Az endokrinológus felsorolja azokat az ételeket, amelyek lassítják az öregedést
Az antioxidánsok legjobb forrásai

Szerinte az antioxidánsok legjobb forrásai a bogyós gyümölcsök, különösen a kék és lila színűek: áfonya, berkenye, ribizli, piros szőlő és így tovább.
Sok antioxidáns található a zöldségekben és gyümölcsökben, különösen az almában és a citrusfélékben. A hüvelyesek, a diófélék és a magvak is gazdagok bennük. Valamint a hagyma, a fokhagyma és a fűszerek: gyömbér, kurkuma, bors.
A legalább 70 százalékos kakaótartalmú kakaó vagy étcsokoládé stabil és könnyen hasznosuló antioxidánsokat biztosíthat szervezetünknek. Berkovszkaja hangsúlyozta, hogy napi 2,5 gramm por vagy 10 gramm csokoládé elegendő.
Azt is megjegyezte, hogy a bogyós gyümölcsöket, zöldségeket és gyümölcsöket frissen kell fogyasztani, és ha megfőzték őket, ne tegyék ki őket hosszú távú hőkezelésnek, és ne vágják apró darabokra, mivel az antioxidánsokat a fény, a hőmérséklet és az oxigén elpusztítja.
Inna Kononenko dietetikus, táplálkozási szakértő és az orvostudományok kandidátusa korábban azt nyilatkozta, hogy a valin aminosav segít fenntartani a boldogsághormon, a szerotonin szintjét a szervezetben. Nagy koncentrációban található meg a marha-, bárány-, sertés-, csirkehúsban, halban, tintahalban, tojásban, tejtermékekben és sajtban.