Életmód
Hogyan csökkenti az alma a rák kockázatát és segíti a tüdőt?
A gyümölcsökben található rost számos onkológiai betegség valószínűségét csökkenti

Képünk illusztráció
Fotó: PhotoAlto via AFP/AltoPress/Laurence Mouton
Az orvos az almát javasolta a napi menübe. A gyümölcsökben található rost számos onkológiai betegség valószínűségét csökkenti. A nyilvánvaló vastagbélrák mellett, ahol a rost közvetlen szerepet játszik, a méh- és mellrák kialakulásának kockázata is csökken – jegyezte meg a szakember.
Korábban amerikai orvosok egy tízéves tanulmányban azt találták, hogy azoknak a korábbi dohányosoknak, akik rendszeresen ettek almát és paradicsomot, gyorsabban regenerálódott a tüdejük. Még azoknak is jótékony hatással volt a légzőrendszerük, akik soha nem dohányoztak. Ez a hatás a magas antioxidáns-tartalomnak köszönhető.