Életmód

Szakértők elmagyarázzák, hogyan kerüljük el a rejtett szénhidrátcsapdát

Még a „tiszta” desszertek is alattomosak lehetnek

Manapság számos „egészséges” szelet, növényi alapú turmix és cukormentes desszert kapható, amelyek azt ígérik, hogy kíméletesek a szervezethez, de valójában hirtelen vércukorszint-emelkedést okoznak. Ennek oka a rejtett szénhidrátok, amelyeket a marketing nem említ.

Szakértők elmagyarázzák, hogyan kerüljük el a rejtett szénhidrátcsapdát
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/Hans Lucas/Angeline Desdevises

A TechInsider elmondja, mire kell figyelni az „egészséges” nassolnivalóknál, és hogyan kerülhetjük el a rejtett szénhidrátcsapdát.

Ne bízzon a címkéken. A „cukormentes” címke nem garantálja, hogy a termék teljesen cukormentes.

Kontrolláljuk az adagokat. Még az egészséges ételek is károsak lehetnek a szervezetére, ha túlzottan fogyasztja őket. Fontos, hogy mértékkel és változatosan étkezzen.

Az édességeket fehérjével és rosttal kombináljuk. A magvak, a zabpehely, a diófélék és a túró lassítják a szénhidrátok felszívódását és megakadályozzák a glükóz hirtelen megugrását.

Használja tudatosan az érzékelőket. Segítenek jobban megérteni a testét, de nem szabad a paranoia határáig átvennie az irányítást.

Törekedjen az egyensúlyra. Egy egészséges desszertnek nemcsak az összetételt, hanem a test egyéni reakcióját is figyelembe kell vennie.

Ne feledje: a természetes nem jelent semlegeset. Még a „tiszta” desszertek is alattomosak lehetnek, ha túlzottan fogyasztjuk őket.

A modern érzékelők lehetővé teszik, hogy lássuk, mi rejtőzött korábban a szép csomagolások mögött, ezért bölcsen kell megközelítenünk a táplálkozást, és nem szabad a reklámokban bíznunk.