Életmód
Gasztroenterológus elmondja, hogyan kell étkezni a rák elleni védekezés jegyében
Fontos szerepet játszhat

„A tejtermékek segítenek védekezni a rák ellen. Ezek a termékek sok kalciumot tartalmaznak, és ez segít a sejteknek megvédeni magukat az osztódási hibák felhalmozódásától és a rákos sejtekké való átalakulástól” – jegyezte meg a szakember.
Szerinte hasznos minden nap egy pohár tejet inni, és hetente legalább kétszer túrót enni. Emellett tanácsos joghurtot és kefirt is beiktatni az étrendbe, amelyek segítik a beleket a káros molekulák „semlegesítésében”. Az orvos a gyümölcsök és zöldségek fontosságát is hangsúlyozta. Ahhoz, hogy a szervezet elegendő mennyiségű élelmi rostot kapjon, naponta legalább 200 gramm zöldséget és 100 gramm gyümölcsöt kell fogyasztani.