Életmód

Gasztroenterológus elmondja, hogyan kell étkezni a rák elleni védekezés jegyében

Fontos szerepet játszhat

A megfelelő táplálkozás fontos szerepet játszhat bizonyos ráktípusok megelőzésében – írja a Sports.kz a Sport-express.ru-ra hivatkozva.

Gasztroenterológus elmondja, hogyan kell étkezni a rák elleni védekezés jegyében
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/Science Photo Library/AGV/SCI/Fotograv di Antonio Gravante

„A tejtermékek segítenek védekezni a rák ellen. Ezek a termékek sok kalciumot tartalmaznak, és ez segít a sejteknek megvédeni magukat az osztódási hibák felhalmozódásától és a rákos sejtekké való átalakulástól” – jegyezte meg a szakember.

Szerinte hasznos minden nap egy pohár tejet inni, és hetente legalább kétszer túrót enni. Emellett tanácsos joghurtot és kefirt is beiktatni az étrendbe, amelyek segítik a beleket a káros molekulák „semlegesítésében”. Az orvos a gyümölcsök és zöldségek fontosságát is hangsúlyozta. Ahhoz, hogy a szervezet elegendő mennyiségű élelmi rostot kapjon, naponta legalább 200 gramm zöldséget és 100 gramm gyümölcsöt kell fogyasztani.

Kapcsolódó írásaink