Életmód
Ez történik a testünkkel, ha minden nap csokit eszünk
Nem mindegy, melyik típusra esik a választásunk

Nem minden csokoládé egyforma
A csokoládé típusa kulcsszerepet játszik. Ha 70%-nál nagyobb kakaótartalmú étcsokoládéról beszélünk, akkor kis mennyiségben (20-30 gramm) igazán hasznos. Az összetételében található flavonoidok antioxidánsként működnek, javítják a vérkeringést és az agyműködést.
Egy egész 100 grammos tábla azonban már teljesen más tészta, nem is beszélve a tej- vagy fehércsokoládéról, ahol a cukor és a zsír az első, nem a kakaó.
Gyors súlygyarapodás
Egy átlagos csokoládétábla (100 g) 500-600 kcal-t tartalmaz. Ez egy átlagos felnőtt napi ajánlott bevitelének majdnem egyharmada. Egy ilyen napi „bónusz” elkerülhetetlenül plusz kilókhoz vezet.
A 2-es típusú cukorbetegség fokozott kockázata
A hatalmas cukormennyiség miatt hirtelen megugrik a vércukorszint. Idővel ez kimeríti a hasnyálmirigyet, és inzulinrezisztencia kialakulásához vezethet – ami egyenes út a cukorbetegséghez.
Szív- és érrendszeri problémák
Paradox módon, de igaz: a flavonoidok előnyei ellenére egy egész szelet felesleges cukor- és telítettzsírtartalma kiegyenlíti az összes előnyt. Az ilyen terhelés növeli a „rossz” koleszterin szintjét, ami növeli az érelmeszesedés és más szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.
A bőr és a fogak állapotának romlása
A cukor ideális környezet a fogszuvasodást okozó baktériumok szaporodásához. Ráadásul sok embernél a túlzott édesség és zsír gyulladásos folyamatokat vált ki a bőrön, például pattanásokat - tette közzé a sports.kz.
Konklúzió
Naponta egy egész tábla csokoládé elfogyasztása komoly csapás a szervezetre. Közvetlen út a súlygyarapodáshoz, anyagcsere-, szív- és bőrproblémákhoz.