Életmód
Védi a szemet, segít a fogyásban, támogatja a szív egészségét és az agynak is jót tesz
Miért együnk rendszeresen főtt tojást?

Egy tojás A-vitamint, folsavat, B5-vitamint, B12-vitamint, D-vitamint, vasat, karotinoidokat, foszfort, szelént és cinket tartalmaz. Szinte nincs olyan étel, ami ennyi vitaminban és ásványi anyagban gazdag lenne. Nem csoda, hogy a tojást szuperélelmiszernek nevezik.
A főtt tojás egészséges vagy jó zsírt tartalmaz, amely védi a szerveket és segít melegen tartani a testet, így a főtt tojás tökéletes télen is.
A tojás nagy mennyiségű B6- és B12-vitamint, valamint cinket tartalmaz, így segít az immunitás erősítésében és az influenza és a megfázás elleni küzdelemben
A tojás kiváló D-vitamin forrás, ami nemcsak az immunrendszert, hanem a csontokat is erősíti.
A tojás jó forrása a sovány fehérjének és aminosavaknak, alacsony kalóriatartalmú, így segíthet a fogyásban is.
A tojás bőséges mennyiségű omega-3 zsírsavat és kolint tartalmaz, amelyek építik a sejtmembránt, és szerepet játszanak a jelzőmolekulák előállításában az agyban.
A tojássárgája, vagyis a főtt tojás sárga része luteinben és zeaxantinban gazdag, amelyek védik a szemet és csökkentik a szürkehályog kockázatát is, ezért az egészséges szemek érdekében fogyasszunk főtt tojást.
A főtt tojásban sok szelén van, ami segít fokozni a bőr szépségét.
A tojás biotint is tartalmaz, ami segít megőrizni a haj egészségét és fényét.
A főtt tojás jó koleszterint tartalmaz, amely mértékkel fogyasztva egészségesen tartja a szívet.
A főtt tojás jó a terhes nőknek vagy a szoptató anyáknak is. Rendkívül előnyös a női élet mindkét szakaszában, mivel a tojás nagy mennyiségű fehérjét, kolint és szelént tartalmaz.