Életmód

A légiutas-kísérő szerint ezt a két ételt lehet biztonságosan fogyasztani a repülőgépen

Lemondani az étkezésről a fedélzeten?

Az egyik fő probléma a fedélzeti ételekkel, hogy túl magas a só- és cukortartalmuk. A repülés során fellépő nyomásváltozások miatt az utasok akár 30%-át is elveszíthetik ízérzékelésüknek.

A légiutas-kísérő szerint ezt a két ételt lehet biztonságosan fogyasztani a repülőgépen
A hosszabb repülőúton jól esik az étkezés
Fotó: AFP/Science Photo Library/NEW/Science Photo Library/CAIA Image

„Ezért a légitársaságok számára ételeket készítő cégek sokkal több sót adnak az ételekhez, hogy azok 12 ezer méteres magasságban is ízletesek legyenek” – pontosította a Daily Mail riportere, számol be a sport.kz.

A só, mint köztudott, túlzott étvágyat okoz, és a szervezetben felhalmozódik a nátrium, ami ödémához és kiszáradáshoz vezet.

Mit lehet enni repülés közben?

Hosszú repülésen nem érdemes lemondani az étkezésről. A légiutakísérő azt javasolta az utasoknak, hogy zöldség- vagy gyümölcssalátáknál maradjanak, mert azok könnyebben emészthetőek és nem okoznak puffadást. Emellett repülés előtt, alatt és után is sok vizet kell inni. Ez segít leküzdeni a kiszáradást, amely a kabin száraz levegője miatt szinte elkerülhetetlen.

Donald Grant doktor szerint 9000 méteres magasságban szinte mindig emésztőrendszeri problémák jelentkeznek. A repülőutasok leggyakrabban puffadással küzd. Az alacsony nyomás miatt a belekben a gázok tágulnak. Ezért az orvos azt javasolta, hogy ne csak a sót, hanem a szénsavas italokat, édességeket és zsíros ételeket is kerüljük.

Az anyag tájék

Kapcsolódó írásaink