Életmód
Megnevezték a júliusi legegészségesebb zöldséget
A szakértők szerint a héjában van a vitamin

A cukkini vitaminokban gazdag tökféle
Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/DPA/Sven Hoppe
A szakértők szerint a cukkini rendkívül könnyen emészthető, kellemes édes ízű, és nagyszerű előnyökkel jár a szervezet számára. A szakértők még azt is tanácsolják, hogy héjában fogyasszák - az is hasznos.
Ezenkívül a zöldség alkalmas azok számára, akik karcsúak szeretnének maradni: a cukkini mindössze 24 kilokalóriát tartalmaz 100 gramm termékben, közel 95%-ban vízből áll. Ezenkívül sok rostot tartalmaz, ami javítja az emésztést és hosszú ideig telített.
Az orvosok szerint a cukkini gazdag a következőkben:
- kálium (460 mg) és magnézium (33 mg): támogatják a szív- és érrendszert, szabályozzák a vérnyomást;
- folsav (B₉-vitamin, 24 mcg): erősíti az immunrendszert és javítja a vérkeringést;
- foszfor (93 mg): szükséges a csontok és a fogak erősítéséhez, csökkentve a sérülések valószínűségét;
- tiamin (B₁-vitamin, 0,045 mg): normalizálja az anyagcserét és az endokrin mirigyek működését;
- vas (0,8 mg): részt vesz a vérképzés folyamatában és a sejtek oxigénellátásában.