Életmód
Szakértők figyelmeztetnek a ketchup sötét oldalára
Milyen mennyiség biztonságos a szervezet számára?

Mindeközben ez a szósz nagy mennyiségű cukrot és sót tartalmaz. Nuria Dianova gasztroenterológus a ketchup káros hatásairól beszélt, a gyermekekre nézve is.
A cukorbetegeknek éppen a cukortartalma miatt kellene lemondaniuk a ketchupról. A ketchup paradicsomból készül, és hozzáadott cukor nélkül nagyon savanyú lesz. A paradicsom és az abból készült termékek gyomorégést és egyéb gyomor-bélrendszeri problémákat is okozhatnak.
A magas vérnyomásban és vesebetegségben szenvedőknek nem szabad túl sokat fogyasztaniuk belőle a szószban található nagy mennyiségű só miatt, írja a hibiny.ru.
Végül, a gyerekeknek kimért adagokban kell ketchupot adni. Megszokhatják élénk ízét, és szinte minden ételhez hozzáadhatják. Továbbra se feledjük, sok cukrot és sót tartalmaz. A felnőttek pedig ne fogyasszanak naponta 1-2 evőkanálnál többet belőle – véli a szakértő.
Még veszélyesebb a szervezetre a ketchup és a majonéz keveréke. Ebben az összetételben a só és a cukor mellett nagy mennyiségű zsírt is adnak hozzá, ami rossz hatással van a szívre és a májra.
A cikk csak tájékoztató jellegű. Nem orvosi rendelvény. Szakorvosi konzultáció szükséges.