Életmód
Ezek az ételek tiltólistásak kánikulában
Növelhetik a hőguta kockázatát

Például a sós ételek megzavarhatják a szervezet víz-só egyensúlyát. Különösen veszélyes az ilyen termékek alkohollal való kombinálása.
A zsíros ételek is veszélyt jelentenek: a szervezetnek több energiára van szüksége az emésztésükhöz, ami további terhet jelent a meleg időben. Ezenkívül a táplálkozási szakértő a fehérjetartalmú termékek fogyasztásának csökkentését javasolja - ezek feldolgozásához sok vízre van szükség.
A koffeintartalmú és alkoholos italok vízhajtó hatásúak, ami növeli a kiszáradás és a hőguta kockázatát. Ezért a melegben előnyben kell részesíteni a friss zöldségeket, gyümölcsöket, bogyós gyümölcsöket, könnyű leveseket, zabkását és erjesztett tejtermékeket. És természetesen igyunk elegendő vizet - írja a gismeteo.ru.
Ezenkívül a szakember azt tanácsolja, hogy 11 és 16 óra között könnyű harapnivalókra korlátozzuk magunkat, a teljes értékű étkezéseket pedig halasszuk el reggelre vagy estére.