Életmód
Mennyi fagylaltot lehet megenni anélkül, hogy káros lenne?
Nem mindegy az alapanyag

Az orvos emlékeztet arra, hogy a fagylalt egy magas zsír- és cukortartalmú termék. Természetesen ezek napi szintű kombinációja nem tekinthető egészségesnek.
„Ha gyakrabban szeretné beilleszteni az étrendbe, akkor válasszon könnyebb lehetőségeket - gyümölcsfagylaltot, bogyós fagylaltot vagy sorbetet” - idézi az AiF kiadványa a szakembert.
A táplálkozási szakértő a fagylaltot nevezi a népszerű típusok közül a legkevésbé egészségesnek.
Van azonban egy alternatíva, amely felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt megfelel - házi készítésű desszertek fagyasztott gyümölcsök alapján.
„Az egyik lehetőség, hogy lefagyasztunk egy banánt, majd összeturmixoljuk a bogyós gyümölcsökkel. Tejes íz eléréséhez adhatunk hozzá egy kevés, legfeljebb 10%-os zsírtartalmú tejszínt. Természetes léből gyümölcsfagylaltot is készíthetünk. Az ilyen desszertek nemcsak biztonságosabbak, hanem lehetővé teszik az összetétel szabályozását is.”