Életmód

Megneveztek egy levest, amely segít 100 évig élni

Segít a gyulladások szabályozásában és az erős immunrendszer fenntartásában

A hosszú élet titka lelepleződött. Tudja meg, hogyan segíthet egy egyszerű leves a Kék Zónákból, hogy elérje a 100 évet – írja a Sports.kz az Rbc.ua- ra hivatkozva.

Megneveztek egy levest, amely segít 100 évig élni
Képünk illusztráció
Fotó: Northfoto

A Kék Zónák a világ azon területei, ahol a legtöbb a százéves (100 évig vagy annál idősebb) ember, és a legalacsonyabb a krónikus betegségek aránya. Az elsőként azonosított Kék Zóna Szardínia volt, Olaszországban. Ellenálló képességük nagyrészt az étrendjüknek tudható be.

Dan Buettner, a Blue Zones LLC alapítója elmagyarázza, hogy ezeknek a régióknak az étrendje rendkívül gazdag teljes értékű élelmiszerekben: teljes kiőrlésű gabonákban, hüvelyesekben és zöldségekben. A klasszikus szardíniai étrend magában foglalja a teljes kiőrlésű kenyeret, a különféle hüvelyeseket, a kertből származó zöldségeket, gyümölcsöket és a sziget egyes részein masztixolajat. A szardíniaiak hagyományosan juhtejből készült pecorino sajtot is fogyasztanak. Ez a fűvel táplált juhokból készült sajt gazdag omega-3 zsírsavakban. A húst általában vasárnapra és különleges alkalmakra tartogatják.

Leves, amely megállítja a gyulladást és erősíti az immunrendszert
Dan Buettner a minestrone levest, egy népszerű szardíniai levest emeli ki a szardíniai konyha egyik kulcsfontosságú példájaként. Megjegyzi, hogy ez a hüvelyesekben, lencsében és zöldségekben gazdag leves „segít a gyulladások szabályozásában és az erős immunrendszer fenntartásában”.

A neves gasztroblogger, Aye Manfre, a Cooking With Ayeh oldalról megosztotta egyszerű minestrone receptjét, amely szerinte „segít majd 100 évig élni”.

Minestrone leves recept

Az étel elkészítéséhez a következőkre lesz szüksége:

Olívaolaj

Hagyma

Sárgarépa

Zeller

babérlevél

Fokhagyma

Paradicsompüré

Burgonya

Szárított lencse

Zöldségleves

Parmezán héj (ízesítéshez)

Cannellini bab (konzerv)

Tészta (durum makaróni)

Spenót.

Készítmény:

Kezdjük azzal, hogy a hagymát, a sárgarépát és a zellert olívaolajon egy kis sóval és néhány babérlevéllel megpirítjuk.

Adjuk hozzá a fokhagymát, a paradicsompürét, és pirítsuk meg őket.

Dobjunk hozzá egy kis kockára vágott krumplit, szárított lencsét, zöldséglevest és egy kis parmezánhéjat az extra ízért.

Adjunk hozzá egy konzerv cannellini babot. A tökéletes minestrone leves elkészítésének kulcsa, hogy két csésze levest turmixoljunk össze, hogy szép krémes állagot kapjunk.

Végül adjuk hozzá a kedvenc tésztánkat és egy kis friss spenótot.

Tálalás előtt locsoljuk meg olívaolajjal.

Kapcsolódó írásaink