Életmód
Veszélyes lehet, ha túl sok tojást eszünk
A kardiológus mértékletességre szólít fel

Képünk illusztráció
Fotó: AFP/Getty Images/Getty Images North America/Brandon Bell
A szakértő szerint a tojás nagy mennyiségű fehérjét és hasznos mikroelemeket tartalmaz, de a vér koleszterinszintjét is növelheti. A magas koleszterinszint viszont növeli a szív- és érrendszeri betegségek, köztük a miokardiális infarktus kialakulásának kockázatát – tette közzé a gismeteo.ru.
A kardiológus hangsúlyozta, hogy ha vannak más kockázati tényezők is – például a mozgásszegény életmód, az ultra-feldolgozott élelmiszerek magas fogyasztása és a gyakori stresszes helyzetek –, akkor korlátozni kell a tojások számát az étrendben. Ilyen esetekben a felesleges koleszterin különösen negatív hatással lehet a szív és az erek egészségére.