Életmód
Ez az öt étel csillapítja az étvágyat kalóriaszámolás nélkül
A jóllakottság titka

Franklin Joseph professzor, a dr. Frank súlycsökkentő klinika vezetője szerint a kulcs a kényelmetlen érzés nélküli adagcsökkentéshez az olyan ételek választása, amelyek hosszú ideig fenntartják a jóllakottság érzését – írja a Gbnews.com.
„Ez az öt élelmiszer hatással van a szervezet biológiai folyamataira, segít a jóllakottság érzésének fenntartásában és az étvágy szabályozásában anélkül, hogy kalóriákat kellene számolni” – jegyezte meg.
- A zab az első helyen áll az étvágyat szabályozó élelmiszerek listáján. Oldható rostokat tartalmaz, amelyek lassítják az emésztést, és elősegítik a tartós jóllakottság érzését. Ezenkívül a zabban található béta-glükán segít stabilizálni a vércukorszintet, megelőzve az éhséget okozó, hirtelen energiaingadozásokat.
- A lencse és a bab szintén fontos étvágycsökkentő élelmiszerek. Rostokban és növényi fehérjében gazdagok, amely elősegíti a hosszú emésztést, és elindítja a jóllakottságért felelős hormonok termelődését. A hüvelyesekből készült ételek segítenek csökkenteni az éhségérzetet a nap végén.
- A nyers zöldségek, mint a sárgarépa, a zeller, az uborka és a paprika a harmadik helyen állnak a listán. Nagy mennyiségben fogyaszthatók, alacsony kalóriatartalmúak, és a rágás stimulálja a teltségérzetet az agyban.
- A tojás is hatékony étvágycsökkentő termék, köszönhetően magas fehérjetartalmának. A tojásos reggeli segít csökkenteni a nap folyamán elfogyasztott étel mennyiségét. Kutatások szerint a tojás jobban laktat, mint a pirítós vagy a müzli.
- Az olaj és cukor nélküli pattogatott kukorica az ötödik helyet foglalja el a listán. Alacsony kalóriatartalma ellenére nagy mennyiséget tesz ki, amely segít csökkenteni az elfogyasztott étel mennyiségét.
Joseph professzor hangsúlyozza, hogy a sikeres fogyáshoz fontos olyan ételeket választani, amelyek hosszú távú teltségérzetet biztosítanak, és nem csak a porciók méretét kell csökkenteni.