Életmód

Öt étel, amely tiltólistás magas vérnyomás esetén

Nem alapélelmiszerek, így egyszerű elkerülni őket

A magas vérnyomás elkerülése érdekében szükséges az étlapról eltávolítani az alkoholos és szénsavas italokat, a félkész termékeket, a füstölt termékeket, a savanyúságokat, a csípős fűszereket, a konzerveket és a gyorsételeket.

Öt étel, amely tiltólistás magas vérnyomás esetén
Képünk illusztráció
Fotó: The Yomiuri Shimbun via AFP/Yasushi Kanno

Ugyanakkor az orvosok azt javasolják, hogy ezek helyett több zöldséget, gyümölcsöt, leveles zöldséget, hüvelyeseket, magvakat, dióféléket és teljes kiőrlésű gabonát fogyasszunk.

Nemrégiben E. Solomatina táplálkozási szakértő arról számolt be, hogy a kávé nem növeli a vérnyomást, hanem éppen ellenkezőleg, rendszeres fogyasztás esetén megakadályozza a magas vérnyomás kialakulását – adta hírül a gismeteo.ru.

„Ez az ital polifenolokat és antioxidánsokat tartalmaz, amelyek megakadályozzák a lipidek oxidációját. Ezenkívül tonizálja az ereket, ami összehasonlítható a keményedéssel” – fogalmazott.

Kapcsolódó írásaink