Életmód

Ezek az ételek a hosszabb élet reményével kecsegtetnek

A napi menünek tartalmaznia kell A- és C-vitaminban gazdag termékeket

John Scharffenberg táplálkozási szakértő szerint a megfelelő táplálkozás 75 százalékkal csökkentheti a halálozás kockázatát. Megnevezte azokat a termékeket, amelyeket ajánlott beilleszteni a mindennapi étrendbe.

Ezek az ételek a hosszabb élet reményével kecsegtetnek
Az avokádó szívbarát, gazdag telítetlen zsírsavakban, kalciumot, káliumot, foszfort, vasat, magnéziumot és számtalan vitamint tartalmaz, a lazac csökkenti a magas vérnyomást
Fotó: AFP/Science Photo Library/R3F/Science Photo Library

Ahogy Scharffenberg megjegyezte, a napi menünek tartalmaznia kell olyan termékeket, amelyek nagy mennyiségű A- és C-vitamint tartalmaznak.

„Azoknál az embereknél, akik mindennap salátákat esznek, jelentősen csökken a halálozás kockázata, ezért én is elkezdtem zöldsalátákat fogyasztani” – magyarázta a 102 éves táplálkozási szakértő.

Ezenkívül Scharffenberg azt javasolta, hogy az étrendből hagyják ki az ultrafeldolgozott élelmiszereket, ezért a természetellenes öntetekkel és hússal készült salátákat ne fogyasszák. Azt is javasolta, hogy kerüljük a telített zsírokat – tette közzé a Lenta.

Általánosságban elmondható, hogy jobb vegetáriánus étrendet követni, valamint abbahagyni a dohányzást és az alkoholfogyasztást – zárta gondolatait a táplálkozási szakértő.

Kapcsolódó írásaink