Életmód

Így növelheti reggel a szívbetegség kockázatát

Nem mindegy mit eszik

A reggelire fogyasztott édességek növelik a szívbetegségek kockázatát a kardiológus szerint.

Így növelheti reggel a szívbetegség kockázatát
Képünk illusztráció
Fotó: Northfoto

Jose Abellan kardiológus azt mondta, hogy reggelire nem szabad sütit, cukorkát és egyéb édességet enni. Egy La Razonnal készített interjúban figyelmeztette ezen termékek szerelmeseit az egészségügyi problémákra.

Ahogy Abelian megjegyezte, a reggeli a nap legfontosabb étkezése, mivel ettől függ, hogyan tölti az ember a napját. A legtöbb édesség ultra-feldolgozott élelmiszer, amely serkenti az étvágyat és megváltoztatja a természetes jóllakottsági mechanizmusokat, ami túlevéshez vezethet.

Ráadásul az orvos szerint az édességek gyakorlatilag semmilyen tápanyagot nem tartalmaznak, miközben a szervezetnek reggel vitaminokra, ásványi anyagokra, fehérjékre, egészséges zsírokra és összetett szénhidrátokra van szüksége. Ezen túlmenően, amikor ezeket a termékeket fogyasztják, a vércukorszint hirtelen megugrik, ami túlsúlyt, fokozott szívbetegség kockázatát és immunrendszeri problémákat okoz.

Kapcsolódó írásaink