Életmód

Ez a szokás megakadályozza a fogyást

Gondolkodott már azon, hogy mivel érdemes kezdeni az ebédet?

Kiderült, hogy az étkezés sorrendje nemcsak szokás, hanem a kulcs az egészséghez és a vércukorszint szabályozásához.

Ez a szokás megakadályozza a fogyást
Az étkezés sorrendje is befolyásolja a testsúlyt
Fotó: NorthFoto

Pablo Oheda dietetikus az El Españolnak adott interjújában elmondta, hogy az étkezést nem kenyérrel vagy burgonyával kell kezdeni, hanem zöldségekkel és fehérjékkel. A szénhidrátokat pedig jobb, ha a végére hagyjuk – így elkerülhető a vércukorszint hirtelen emelkedése, számol be a pravda.ru.

A kutatások azt mutatják: az étkezés sorrendje befolyásolja az anyagcserét. Ez a megközelítés különösen hasznos cukorbetegek számára, de egészséges embereknek is érezhető előnyökkel jár:

  • stabilabb energiaellátás „szénhidrát-csúcsok” nélkül;
  • testsúlykontroll;
  • a legveszélyesebb belső zsírszövet, a viscerális zsírszövet csökkentése.

Mit érdemes még hozzáadni az étrendhez?

Oheda azt javasolja, hogy ne feledkezzen meg a hasznos zsírokról – ezek nemcsak a jóllakottsághoz, hanem az egészséghez is szükségesek. Vegyük fel étrendünkbe:

  • diófélék;
  • avokádó;
  • kefir – ez támogatja a bélmikrobiómát, vagyis hatással van az immunrendszerre és az emésztésre.

Csupán az ételek sorrendjének megváltoztatásával javíthatja közérzetét, kontrollálhatja súlyát, sőt csökkentheti a metabolikus betegségek kockázatát is. Ideje kezdeni a zöldségekkel!

Kapcsolódó írásaink