Életmód
Ez a szokás megakadályozza a fogyást
Gondolkodott már azon, hogy mivel érdemes kezdeni az ebédet?

Pablo Oheda dietetikus az El Españolnak adott interjújában elmondta, hogy az étkezést nem kenyérrel vagy burgonyával kell kezdeni, hanem zöldségekkel és fehérjékkel. A szénhidrátokat pedig jobb, ha a végére hagyjuk – így elkerülhető a vércukorszint hirtelen emelkedése, számol be a pravda.ru.
A kutatások azt mutatják: az étkezés sorrendje befolyásolja az anyagcserét. Ez a megközelítés különösen hasznos cukorbetegek számára, de egészséges embereknek is érezhető előnyökkel jár:
- stabilabb energiaellátás „szénhidrát-csúcsok” nélkül;
- testsúlykontroll;
- a legveszélyesebb belső zsírszövet, a viscerális zsírszövet csökkentése.
Mit érdemes még hozzáadni az étrendhez?
Oheda azt javasolja, hogy ne feledkezzen meg a hasznos zsírokról – ezek nemcsak a jóllakottsághoz, hanem az egészséghez is szükségesek. Vegyük fel étrendünkbe:
- diófélék;
- avokádó;
- kefir – ez támogatja a bélmikrobiómát, vagyis hatással van az immunrendszerre és az emésztésre.
Csupán az ételek sorrendjének megváltoztatásával javíthatja közérzetét, kontrollálhatja súlyát, sőt csökkentheti a metabolikus betegségek kockázatát is. Ideje kezdeni a zöldségekkel!