Életmód
Egészen idáig rosszul ettük a gyümölcsöket?
A gyümölcsök körül sok mítosz kering

Lora Taján dietetikus elmagyarázza: gyümölcsöt bármikor lehet enni – a lényeg, hogy szerepeljen az étrendben, számol be a pravda.ru.
Ha gyümölcsöt eszünk a főétkezés előtt, az segít gyorsabban jóllakni. Ez kiváló módszer azok számára, akik szeretnék kontrollálni az étvágyukat és a súlyukat. Egy könnyű gyümölcsös snack ebéd előtt csökkenti a túlevés kockázatát.
Étkezés után – a jobb emésztés érdekében
Az étkezés után elfogyasztott gyümölcsök rostokkal látják el a szervezetet, lassítják a cukor felszívódását és stabilizálják a glükózszintet. Ez javítja az anyagcserét, és hasznos mind az egészséges emberek, mind azok számára, akik figyelnek a cukorszintjükre.
És mi a helyzet a fermentációval kapcsolatos mítoszokkal?
A gyümölcsök étkezés után nem okoznak erjedést. Az emésztés 3-6 óráig tart, és a szervezet egyszerre képes feldolgozni különböző ételeket.
Ráadásul az étkezés után fogyasztott gyümölcsök serkentik a nyáltermelést, ami segít csökkenteni a száj savasságát – ez pedig jót tesz a fogaknak. Természetesen ez nem helyettesíti a fogmosást.
A következtetés egyszerű: nem fontos, hogy pontosan mikor eszik gyümölcsöt – a lényeg, hogy rendszeresen tegye.