Életmód
A hús, ami valóban diétás
Felejtse el a csirkét

A legérdekesebb pedig az, hogy a lista tetején nincs se csirke, se pulyka.
Mi az a diétás hús?
-
Fehérjében és vitaminokban gazdag.
-
Alacsony zsír- és kalóriatartalmú.
-
Alkalmas szív-, vese- és gyomor-bélrendszeri betegségekre.
-
Könnyen emészthető és nem okoz allergiát.
Ezt a fajta húst be lehet és kell is iktatni az étrendbe, különösen, ha figyel az alakjára vagy betegségből lábadozik.
Íme egy hiányos, de nagyon érdekes lista:
-
A nyúl bajnok az emészthetőség és a hipoallergénesség terén.
-
A borjúhús puha, könnyű és nagyon tápláló.
-
A lóhús ritka, de rendkívül egészséges: vasban gazdag és szinte egyáltalán nem tartalmaz zsírt.
-
A szarvas egy „erdei” ízű diétás hús, ideális az ínyenceknek.
-
A pulyka és a csirke is szerepel a listán, de nem az élen.
Hogyan kell főzni?
A legegészségesebb húst is tönkretehetjük, ha olajban sütjük. Az értékes tulajdonságok elvesztésének elkerülése érdekében válassza az:
-
oltást
-
főzést
-
sütőben sütést
-
gőzben főzést
Ne feledkezzünk meg a zöldségekről sem. A diétás hús legjobb szövetségesei.
A nyúlhús jó ízű és kulináris tulajdonságokkal rendelkezik, könnyen emészthető és diétásnak tekinthető. A nyúlhús szívbetegségben, magas vérnyomásban, elhízásban, gyomor-, máj- és bélbetegségben, érelmeszesedésben és vérszegénységben szenvedőknek ajánlott. A legjobb minőségű nyúlhúst az úgynevezett „hús”-nyúlfajtákból nyerik.