Egészség
Szakértők elárulták, mely húsok számítanak diétásnak
Fehérje, aminosavak és számos fontos vitamin és ásványi anyag forrásai

A hús fehérje, aminosavak és számos fontos vitamin és ásványi anyag forrása. Nem szabad megtagadni, ha nincs ellenjavallat. A diétás hús tápláló, de kevésbé kalóriadús és zsíros, ezért alkalmas a szív- és érrendszeri, a vese- és emésztőrendszeri rendellenességekben szenvedők számára.
A diétás, a „Egészséges táplálkozás” portál szakértői szerint a csirke, a pulyka, a nyúl és a borjúhús. A pulyka- és nyúlhús hipoallergén is.
A kevésbé elterjedt fajták, mint a lóhús és az őzhús is felkerülhetnek erre a listára, de magas áruk és sajátos íz jellemzi őket.
Ez azonban nem minden. A húst megfelelően kell megfőzni. Válassza a párolást, a főzést, a pörköltet és a sütőben való sütést. A hús mellé válasszon zöldségköreteket is.