Egészség

Szakértők elárulták, mely húsok számítanak diétásnak

Fehérje, aminosavak és számos fontos vitamin és ásványi anyag forrásai

Valóban csak a csirke és pulyka számít diétásnak? Nem egészen. Táplálkozási szakértők más „könnyű”, kiegyensúlyozott étrendre alkalmas lehetőségeket javasoltak – számol be a Sports.kz.

Szakértők elárulták, mely húsok számítanak diétásnak
Képünk illusztráció
Fotó: foodcollection via AFP/Mood4Food/Pierre Hussenot

A hús fehérje, aminosavak és számos fontos vitamin és ásványi anyag forrása. Nem szabad megtagadni, ha nincs ellenjavallat. A diétás hús tápláló, de kevésbé kalóriadús és zsíros, ezért alkalmas a szív- és érrendszeri, a vese- és emésztőrendszeri rendellenességekben szenvedők számára.

A diétás, a „Egészséges táplálkozás” portál szakértői szerint a csirke, a pulyka, a nyúl és a borjúhús. A pulyka- és nyúlhús hipoallergén is.

A kevésbé elterjedt fajták, mint a lóhús és az őzhús is felkerülhetnek erre a listára, de magas áruk és sajátos íz jellemzi őket.

Ez azonban nem minden. A húst megfelelően kell megfőzni. Válassza a párolást, a főzést, a pörköltet és a sütőben való sütést. A hús mellé válasszon zöldségköreteket is.

Kapcsolódó írásaink