Életmód
Olívaolaj éhgyomorra: divatos trend vagy valódi előnyök?
Gazdag forrása az antioxidánsoknak és az egyszeresen telítetlen zsíroknak

Miután megnézte a Netflixen a népszerű Éljünk 100 évig című filmet, Catherine-t megihlette a hosszú élet gondolata, és úgy döntött, hogy egészséges szokásokra vált. Fókuszában az extra szűz olívaolaj állt, amely gazdag forrása az antioxidánsoknak és az egyszeresen telítetlen zsíroknak, amelyek támogatják a szív egészségét, javítják az emésztést és csökkentik a gyulladást – írja a Pravda.
Eleinte szkeptikus volt, mégis egy kanál olajjal kezdte a reggelét, és a magas polifenol tartalmú változatot választotta. Szinte azonnal változást észlelt: javult az emésztése, könnyebbnek érezte magát, és a szokásosnál tovább érezte a jóllakottságot.
„Az olívaolaj szó szerint javította a bélműködésemet. Könnyebbnek, éberebbnek és kevésbé éhesnek éreztem magam” – vallja Catherine.
Táplálkozási szakértők megerősítik, hogy az olívaolaj mérsékelt fogyasztása segíthet a száraz bőrön, a gyulladásokon, az ízületi problémákon és még az enyhe székrekedésen is. De fontos megjegyezni – a túlzott fogyasztás, különösen éhgyomorra, hányingert vagy kellemetlen érzést okozhat, különösen azoknál, akiknek epehólyag- vagy emésztőrendszeri problémáik vannak.
Ha ki szeretné próbálni – kezdje egy teáskanállal, és figyelje a teste reakcióját. Ha pedig nincs kedve tisztán fogyasztani, csak adja salátákhoz, pácokhoz, vagy öntse rá a zöldségekre sütés előtt.