Életmód

A pisztácia öt jótékony tulajdonsága

A táplálkozási szakértő a pisztácia fogyasztásának előnyeiről beszélt – írta meg a Sports.kz.

A pisztácia öt jótékony tulajdonsága
A pisztácia fogyasztása csökkentheti a zsigeri zsírt
Fotó: AFP/BSIP/Chassenet

Vérnyomás szabályozás
A kutatások azt mutatják, hogy a pisztácia antioxidáns és vitaminban gazdag összetételének köszönhetően csökkenti a szisztolés vérnyomást.

A koleszterinszint csökkentése
A pisztácia rendszeres fogyasztása pozitívan befolyásolja a vér koleszterinszintjét, csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.

Fogyás támogatása
A pisztácia elősegíti a jóllakottságot, ami segít az étvágy szabályozásában és elősegíti a fogyást. A tanulmányok a BMI javulására és a derékbőség csökkenésére is kitérnek.

A bél mikroflórájának javítása
Prebiotikus tulajdonságainak köszönhetően a pisztácia serkenti a jótékony mikroflóra növekedését, amely támogatja a gyomor-bélrendszer egészségét.

A vércukorszint szabályozása
A pisztácia különösen előnyös a cukorbetegek számára, segít stabilizálni a vércukorszintet.

A táplálkozási szakértő hangsúlyozta, hogy a pisztácia mértékletes fogyasztása kézzelfogható egészségügyi előnyökkel járhat, de fontos figyelembe venni a szervezet egyéni sajátosságait. Az allergiás, vesebeteg vagy gyomorproblémában szenvedőknek óvatosnak kell lenniük, amikor ezt a terméket beiktatják étrendjükbe.

Kapcsolódó írásaink