Életmód
Egy kardiológus elárulta, mekkora a káros vöröshús-mennyiség
Növeli a koszorúér-betegség, a szívinfarktus és más szívproblémák kockázatát

Az orvos szerint ez a vörös húsok, különösen a zsíros húsok magas telített zsírtartalmának köszönhető. Ezek a zsírok megemelhetik a vér koleszterinszintjét, ami elősegíti az érelmeszesedéses plakkok kialakulását az erek falán, és növeli a koszorúér-betegség, a szívinfarktus és más szívproblémák kockázatát – írja a Gazeta.Ru.
A táplálkozási szakértő a feldolgozott hústermékekkel, például a kolbászokkal és a virslikkel kapcsolatban is óvatosságra int. A szív- és érrendszeri egészség megőrzése érdekében Ginzburg azt tanácsolja, hogy kiegyensúlyozott étrendet kövessünk, amely változatos ételeket tartalmaz, beleértve a vörös húst is, de mértékkel.
A vörös húsok mellett a cukor és a magas cukortartalmú élelmiszerek, köztük a méz és az olyan szárított gyümölcsök, mint a datolya, károsak lehetnek a szívre – mondja a táplálkozási szakértő.
„Egy másik termék, amelyet nem ajánlott nagy mennyiségben fogyasztani, a chipsek, a margarin, a sütemények és a kekszek minden fajtája. Ezek sok olajat tartalmaznak, köztük telített és rákkeltő olajokat” – mondta Mikhail Ginzburg.
Fontos megemlíteni, hogy az alkoholt és a sót is mértékkel kell fogyasztani – tette hozzá a táplálkozási szakértő.