Életmód

Meg kell-e hámozni az uborkát?

Megakadályozza a daganatok kialakulását

Mihail Kutushov toxikológus elmondta a uborka héjjal együtt fogyasztásának előnyeit, számol be a Sports.kz.

Meg kell-e hámozni az uborkát?
A kígyóuborkát nem minden esetben kell megszabadítani a héjától
Fotó: NorthFoto

A szakértő szerint az uborkát csak akkor szabad meghámozni, ha gyanítható, hogy a termesztés során vegyszereket használtak. Ilyen uborkákat gyakrabban találunk az üzletekben, írja a Sports.kz.

Az uborkát akkor is meg kell hámozni, ha a héja keserű. Ez a túlérett és a szárazságban termesztett zöldségeknél fordul elő. Sajnos anélkül, hogy megkóstolnánk az uborkát, nem fogjuk megismerni az ízét – magyarázta az orvos.

A zöldségeskertben termesztett uborkát nem kell meghámozni. A héjuk hasznos az anyagcseréhez, megállítja a korai öregedést, és megakadályozza a daganatok kialakulását.

Kapcsolódó írásaink