Életmód

Milyen veszélyeket rejt a sült csirke?

Komoly károkat okozhat

Elena Malysheva ismert orvos és televíziós műsorvezető figyelmeztetett a gyakran diétás terméknek tekintett csirke fogyasztásával kapcsolatos, lehetséges kockázatokra – írta meg a Pravda.

Milyen veszélyeket rejt a sült csirke?
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/Food Collection/Mood4Food/Jean Paul Chassenet

Malysheva szerint a csirkék hordozói lehetnek a szalmonellának, a szalmonellózist okozó baktériumnak. Ezt a betegséget akut fertőző folyamat jellemzi, amely mérgezéssel és a gyomor-bélrendszer károsodásával jár.

A szalmonellózis tünetei közé tartozik a hasi fájdalom, hasmenés, láz, hányás és fejfájás – emlékeztetett Malysheva az Egyes Csatorna Élj egészségesen! című műsorában.

Fontos figyelembe venni, hogy a szalmonella mindaddig képes megmaradni a húsban, amíg vér van benne. Ezért a betegség megelőzése érdekében a csirkét alaposan meg kell sütni, amíg teljesen át nem sül. A nem kellően átsütött baromfi fogyasztása erősen visszatartó erejű – tette hozzá a műsorvezető.

Kapcsolódó írásaink