Életmód

Csökkenti az édesség utáni sóvárgást, és segít a gombás fertőzések ellen

A fahéj nem csak egy fűszer

A fahéj régóta ismert aromás fűszer, amely különleges ízt kölcsönöz a pékáruknak. Lehetőségei azonban nem csak a főzésre korlátozódnak. A tapasztalt háziasszonyok a fahéjat nemcsak a konyhában, hanem az öngondoskodásban, sőt a rossz szokások leküzdésére is használják – írta meg a Pravda.

Csökkenti az édesség utáni sóvárgást, és segít a gombás fertőzések ellen
A fahéj többféleképpen is hasznosítható
Fotó: AFP/Image Source/Romona Robbins Photography

Fahéj a gombák ellen

Antibakteriális tulajdonságainak köszönhetően a fahéj segít a lábon lévő gombás fertőzések leküzdésében. Erre a célra készíthetünk gyógyfürdőt:

  • forraljon fel 1 liter vizet;
  • adjon hozzá 10 fahéjrudat;
  • amikor a főzet kellemes hőmérsékletűre hűl, tartsa benne a lábát 15-20 percig.

A fahéj csökkenti az édesség utáni sóvárgást

Ez a fűszer segít megfékezni az édesség utáni vágyat. Elég, ha az italokban és egyes ételekben a cukrot egy csipetnyi fahéjjal helyettesítjük. Adja például a reggeli zabkásához vagy kávéjához.

Fahéj a haj növekedésére

A fahéjban található vitaminok és ásványi anyagok, segítenek a vérkeringés javításában és az aktív hajnövekedésben. Készíthet egy egyszerű maszkot:

  • keverje össze az őrölt fahéjat és a mézet egyenlő arányban;
  • vigye fel a keveréket a hajra;
  • 15-20 perc elteltével alaposan mossa le.

Amikor a fahéjat jobb nem használni

Az előnyök ellenére vannak olyan esetek, amikor a fahéjat ki kell zárni az étrendből:

  • allergia a fűszerre;
  • cukorbetegség elleni gyógyszerek szedése;
  • vesebetegség, májbetegség, gyomorfekélybetegség;
  • irritábilis bél szindróma;
  • magas vérnyomás (óvatosan alkalmazza).

Kapcsolódó írásaink