Életmód
Javíthatja az emésztést és csökkenti a koleszterinszintet
Tele van vitaminnal

A zöldborsó tökéletesen kombinálódik a burgonyával és a sárgarépával, megteremtve egy kiadós vacsora alapját.
Azok számára, akik kizárják az állati fehérjét, a borsó remek kiegészítője lesz a quinoa vagy hajdina ételeknek, mivel a hústermékekben található aminosavakhoz hasonló aminosavak megfelelő kombinációját biztosítja. Édes és sós salátákban is felhasználható.
A friss vagy fagyasztott borsó több tápanyagot őriz meg a konzervborsóhoz képest. Élénkzöld színe magas antioxidáns-tartalomra, valamint A-, C- és K-vitamin- és rosttartalomra utal.
A borsó beiktatása a napi menübe jelentősen javíthatja az emésztést, és a koleszterinszint csökkentésével támogathatja a szív egészségét.