Életmód

Javíthatja az emésztést és csökkenti a koleszterinszintet

Tele van vitaminnal

A zöldborsót általában már elkészített ételekhez adják, és sokan kizárólag az újévi saláta alkotórészeként ismerik. Egy ételblogger azonban a Roskachestvo-nak adott interjújában kiemelte, hogy milyen fontos ez a termék – írta meg a Pravda.

Javíthatja az emésztést és csökkenti a koleszterinszintet
Képünk illusztráció
Fotó: Phanie via AFP/GARO

A zöldborsó tökéletesen kombinálódik a burgonyával és a sárgarépával, megteremtve egy kiadós vacsora alapját.

Azok számára, akik kizárják az állati fehérjét, a borsó remek kiegészítője lesz a quinoa vagy hajdina ételeknek, mivel a hústermékekben található aminosavakhoz hasonló aminosavak megfelelő kombinációját biztosítja. Édes és sós salátákban is felhasználható.

A friss vagy fagyasztott borsó több tápanyagot őriz meg a konzervborsóhoz képest. Élénkzöld színe magas antioxidáns-tartalomra, valamint A-, C- és K-vitamin- és rosttartalomra utal.

A borsó beiktatása a napi menübe jelentősen javíthatja az emésztést, és a koleszterinszint csökkentésével támogathatja a szív egészségét.

Kapcsolódó írásaink