Életmód
Ezért ne tároljuk egymás mellett a banánt és az uborkát
Nem csak a hőmérséklet fontos

A kulcs az, hogy az etilént termelő és az etilénre érzékeny termények ne kerüljenek egymás közelébe.
Az etilén egy természetes, gáz halmazállapotú növényi hormon. Segíti a termények érését, ezért egyes gyümölcsök és zöldségek érésének meggyorsítására különösen hasznos. Vannak azonban etilénre érzékeny termények is, amelyek az etilént termelő zöldségek, gyümölcsök mellett hamarabb romlásnak indulnak.
A fentiek miatt tehát az aranyszabály az, hogy egymástól elkülönítve kell tárolni az etilént termelő és az etilénre érzékeny terményeket.
Etilént termelő gyümölcs és zöldség például:
- alma,
 - avokádó
 - banán,
 - barack,
 - kivi,
 - körte.
 
A legtöbb zöldséget pedig az etilénre érzékeny termények közé sorolják. Ilyen például:
- burgonya,
 - összes káposztaféle,
 - sárgarépa,
 - uborka.
 
