Életmód

Az orvos beszélt az aszalás előnyeiről

Különösen télen szükségesek egy személy számára

A friss, fagyasztott vagy szárított gyümölcsökből és zöldségekből készült saláta sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, amelyek különösen télen szükségesek egy személy számára, mondta a Gemotest laboratórium szakértője, Jekatyerina Kashukh orvos-gasztroenterológus január 5-én az Izvesztyija című lapnak.

Az orvos beszélt az aszalás előnyeiről
Aszalt gyümölcsök minden mennyiségben
Fotó: AFP/Anadolu/Farat Ozdemir

„A sárgabarackból készült aszalvány a magnézium- és káliumtartalom miatt hasznos a szív- és érrendszer és az idegrendszer számára. Bármely gyümölcs és bogyós gyümölcs aszalványa segít normalizálni a GI traktust (gyomor-bél traktus – a szerk.), és ha az italban aszalt szilva is van, akkor ráadásul enyhe hashajtó hatást fejt ki. A cseresznye és a meggy melatonint tartalmaz, amely a főzés során megmarad, így az ilyen bogyós gyümölcsökből készült kompót segít az alvásra való ráhangolódásban” – magyarázta.

Kapcsolódó írásaink