Életmód
Ezek a zöldségek sütés közben káros anyagokat bocsátanak ki
Ráadásul a szív- és érrendszeri betegségek egyik fő okozói

A fokhagyma, hagyma és a póréhagyma is hozzájárulhat a transzzsírok kialakulásához, ha olívaolajban és magas hőfokon sütik azokat
Fotó: AFP/Food Collection/Food Collection GesmbH
Tanulmányok kimutatták, hogy a növényi olajokban található telítetlen zsírsavak is transzzsírrá alakulhatnak, ha magas hőmérsékletnek teszik ki őket. Így bizonyos zöldségek, például a fokhagyma, a hagyma és a póréhagyma hozzájárulhatnak a transzzsírok kialakulásához, ha olívaolajban sütik őket.
A tudósok úgy vélik, hogy ez a tény befolyásolhatja az egészséges táplálkozásra vonatkozó ajánlásokat, és olyan stratégiák kidolgozására szólít fel, amelyek a transzzsírok minimalizálására irányulnak az otthoni főzés során.